Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane
  • Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane
  • Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane
  • Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane

Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane

152,00 zł
Brutto

Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane 249 05

Średnica 31 cm

Wysokość 9,5 cm

Przeznaczona na chleb o wadze 1000 g

Ilość
Na magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

PayPal

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025


Świąteczne ciasto drożdżowe

 

  • 5 żółtek
  •  3 szklanki mąki
  •  1 szklanka ciepłego mleka
  •  1/2 szklanki cukru
  •  125 gramów masła
  •  3/4 szklanki rodzynek
  • odrobina aromatu waniliowego, bądź cukier waniliowy
  •  5 dag drożdży

 

Zrobić zaczyn z drożdży, odrobiny cukru i mleka. Poczekać aż zacznie rosnąć.
Do zaczynu dodać resztę składników, w tym rozpuszczone, niegorące masło. Wyrobić ciasto i przełożyć do omączonej (uprzenio wysmarowanej tłuszczem) formy.

249 05

Zobacz także