Garnek rzymski Römertopf Multi
search
  • Garnek rzymski Römertopf Multi
  • Garnek rzymski Römertopf Multi
  • Garnek rzymski Römertopf Multi
  • Garnek rzymski Römertopf Multi

Garnek rzymski Römertopf Multi

290,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Multi 150 05

średnica 22,5 cm

wysokość 17 cm

pojemność 2 kg potrawy

przeznaczony dla 2-4 osób

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Wielofunkcyjne naczynie gliniane do pieczenia, bądź duszenia średnich i małych potraw.  W naczyniu  możemy przyrządzać wszelkiego rodzaju potrawy; mięsne, warzywne, zapiekanki i zupy. Garnek Multi nadaje się do stosowania zarówno w piekarniku jak i w kuchence mikrofalowej.

 

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

Marchewki w winie

potrawa z Półwyspu Iberyjskiego, pieczemy 45 min
- 800 g marchewek, 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy, 1 łyżka rodzynek, sól
- świeżo zmielony pieprz
- odrobina kminu rzymskiego i mięty
- szczypta cynamonu, 1 łyżeczka cukru
- 1/4 l wytrawnego białego wina, 2 łyżki siekanej pietruszki
 
Marchewki oskrobiać, dobrze umyć, pokroić w krążki i przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Wycisnąć czosnek, wymieszać z oliwą i dodać do marchewek. Posypać rodzynkami i wszystkimi przyprawami(oprócz pietruszki), dolać wina. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Gotową potrawą posypać pietruszką.
150 05