

Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży 120 05
Rozmiar 39 x 27 x 19,5 cm
Pojemność 5 kg
Przeznaczony dla 6 osób
Security policy (edit with Customer reassurance module)
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszytkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.
Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025
Propozycja kulinarna - przepis autorski
Zrazy
8 rozbitych plastrów polędwicy wołowej
2 ogórki kiszone pokrojone na ćwiartki
8 słupków boczku wędzonego (surowego)
1 cebula pokrojona w piórka
8 niewielkich kawałków suchej skórki od chleba
musztarda, pieprz, sól
Rozbite plastry wołowiny smarujemy musztardą, doprawiamy solą i pierzem. Po jednej stronie bitki układamy kawałek boczku, cebuli, ogórka, i chleba. Całość zwijamy i spinamy wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów.
Układamy w garnku rzymskim i pieczemy ok. 1 godz.