Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane
Okrągła forma do pieczenia chleba Römertopf Pane 249 05
Średnica 31 cm
Wysokość 9,5 cm
Przeznaczona na chleb o wadze 1000 g
Security policy (edit with Customer reassurance module)
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.
Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025
Świąteczne ciasto drożdżowe
- 5 żółtek
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka ciepłego mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 125 gramów masła
- 3/4 szklanki rodzynek
- odrobina aromatu waniliowego, bądź cukier waniliowy
- 5 dag drożdży
Zrobić zaczyn z drożdży, odrobiny cukru i mleka. Poczekać aż zacznie rosnąć.
Do zaczynu dodać resztę składników, w tym rozpuszczone, niegorące masło. Wyrobić ciasto i przełożyć do omączonej (uprzenio wysmarowanej tłuszczem) formy.
Zobacz także