Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży
Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży 113 05
Rozmiar 39 x 27 x 19,5 cm
Pojemność 5 kg
Przeznaczony dla 6 osób
Security policy (edit with Customer reassurance module)
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.
Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025
Propozycja kulinarna
Kaczka dziwaczka - przepis autorski
Umytą kaczkę nadziewamy farszem z kiszonej kapusty, z dodatkiem pokrojonych suszonych śliwek, moreli i żurawin.
Przyprawy do farszu w zależności od upodobania: kminek, jałowiec, liść laurowy, majeranek, tymianek, kurdybanek.
Do farszu dodajemy sól. Z zewnątrz nacieramy solą, majerankiem.
Kaczkę możemy obłożyć z wierzchu całymi gałązkami majeranku, które po upieczeniu wyrzucamy.
Pieczemy ok. 2 godz.