Garnek rzymski Römertopf Jubileuszowy Duży
search
  • Garnek rzymski Römertopf Jubileuszowy Duży

Garnek rzymski Römertopf Jubileuszowy

295,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Jubileuszowy 140 05

Rozmiar 34 x 24,5 x 19 cm

Przeznaczony dla 4-6 osób

Pojemność 3,5 kg

Glazurowany spód gwarantuje łatwe mycie formy

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

Łatwa w wykonaniu propozycja kulinarna. Czas pieczenia 1,5 - 2 godz.

 

Kaczka po nicejsku

 

Skladniki:

- 1 kaczka, świeżo zmielony pieprz, 1 ząbek czosnku

- 1 kg pomidorów

- 300 g oliwek bez pestek

- 1 kieliszek (likierowy) Brandy (winiak), 1/8 l białego wina

- odrobina rozmarynu i tymianku

 

Kaczkę umyć, wytrzeć do sucha, w środku i na zewnątrz dobrze posolić, popieprzyć, i natrzeć wyciśniętym czosnkiem. Pomidory obrać (po uprzednim blanszowaniu), pokroić w plastry. Pokroić oliwki np. na ćwiartki. Wszystko włożyć do rzymskiego garnka, polać brandy i winem, posypać ziołami. Piec pod przykryciem. Przez ostatnie 30 min piec bez przykrycia podwyższając temperaturę piekarnika z 225 na 250 stopni. Do kaczki pasują ziemniaki zapiekane w piekarniku, białe pieczywo i ryż.

140 05

Zobacz także