Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały

Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały

136,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Mały 109 05

Rozmiar 30 x 19,5 x 15,5 cm

Pojemność 1,5 kg

Przeznaczony dla 2-4 osób

Glazurowany spód gwarantuje łatwe mycie formy i zapobiega tworzeniu się na glinie pleśni.

Ilość
Na magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

PayPal

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne, i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

 

Propozycja kulinarna:

 

Zrazy kim-chi - przepis autorski

 

8 rozbitych plastrów polędwicy wołowej

8 niewielkich kawałków kim-chi

1 cebula pokrojona w piórka

4 krążki ananasa z puszki (podzielone na pół)

sos sojowy, sól, pieprz, curry

 

Rozbite plastry wołowiny skrapiamy sosem sojowym, przyprawiamy pieprzem, solą i curry. Na każdej bitce układamy po kawałku kim-chi, ananasa oraz cebuli. Zwijamy i zabezpieczamy szpikulcem do zrazów. Pieczemy w przykrytym garnku rzymskim.

 

Podajemy z ryżem i mizerią Kiwi-Ogórek (Plasterki obranego ogórka i kiwi mieszamy z sokiem z cytryny, łyżką cukru, odrobiną soli, i zielonym koperkiem).

 

Kim chi - kiszona kapusta pekińska, w skład kim chi wchodzą przyprawy takie jak, czosnek, chilli, świeży imbir i sos rybny. Łatwa w przyrządzeniu. Kim chi zostło uznane za wyjątkowo zdrowe i wzmacniające odporność.

109 05