Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat
  • Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

155,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Multi 155 05

rozmiary 23 x 23 cm

wysokość 16,5 cm

pojemność 2 kg potrawy

przeznaczony dla 2-4 osób

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

PayPal

Wielofunkcyjne naczynie gliniane do pieczenia, bądź duszenia średnich i małych potraw.  W naczyniu  możemy przyrządzać wszelkiego rodzaju potrawy; mięsne, warzywne, zapiekanki i zupy. Garnek Multi nadaje się do stosowania zarówno w piekarniku jak i w kuchence mikrofalowej.

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

Kurczak w białym winie z estragonem / czas przygotowania 1 godz

 

1 średni kurczak

sól

świeżo zmielony pieprz

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy 

2 pomidory

2 łyżki świeżego lub 2 łyżeczki suchego estragonu

¼ l białego wina

100 g kwaśnej śmietany

1 łyżka Pastis lub Pernod 

 

Wartość odżywcza n. o ok. 400 kcal


Kurczaka podzielić na kawałki, umyć, posypać solą i pieprzem. Wyciśnięty czosnek wymieszać z olejem, nasmarować kurczaka. Obrane pomidory pokroić na ćwiarki i położyć do uprzednio namoczonego w wodzie rzymskiego garnka. Na pomidory położyć kawałki kurczka. Posypać estragonem i polać winem. Piec pod przykryciem. Po 40 min dolać odrobinę rosołku i ewentualnie wina (wg gustu), Pod koniec pieczenia dodać do sosu śmietanę, sól,pieprz i perond. 

155 05