Miseczki porcelanowe żaroodporne 4 sztuki
Poreclanowe formeki żaroodporne
Rozmiar 8 x 13 cm
W zestawie 4 sztuki
Security policy (edit with Customer reassurance module)
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Żaroodporne foremki przystosowane są do przygotowywania deserów na ciepło np. Creme Brulee, małych tart owocowych, przekąsek na ciepło.
Creme Brulee
400 ml śmietanki
200 ml mleka
90 g cukru
4 żółtka
1 laska wanilii
brązowy cukier do posypania
Rozciętą i wyskrobaną wanilię wymieszać ze śmietaną, mlekiem i cukrem. Należy tak długo mieszać, aż cukier się rozpuści. Następnie należy dodać żółtka i ponownie wymieszać mikserem lub trzepaczką, tak aby nie powstawała piana. Płynną masę przelać do żaroodpornych foremek i zapiekać 40 minut w tem. 120-150 stopni. Aby uniknąć przypalenia można foremki wstawić na blaszkę wypełniona wodą.
Wychłodzony i posypany brązowym cukrem krem przypiekamy palnikiem gazwym do flambirowania tuż przed podaniem.