Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

Drukuj/

View full size

Garnek rzymski Römertopf Multi 155 05

rozmiary 23 x 23 cm

wysokość 16,5 cm

pojemność 2 kg potrawy

przeznaczony dla 2-4 osób

Więcej szczegółów

Price:155,00zł

Bookmark and Share

155 05

Ostatnie egzemplarze!

Wielofunkcyjne naczynie gliniane do pieczenia, bądź duszenia średnich i małych potraw.  W naczyniu  możemy przyrządzać wszelkiego rodzaju potrawy; mięsne, warzywne, zapiekanki i zupy. Garnek Multi nadaje się do stosowania zarówno w piekarniku jak i w kuchence mikrofalowej.

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

Kurczak w białym winie z estragonem / czas przygotowania 1 godz

 

1 średni kurczak

sól

świeżo zmielony pieprz

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy 

2 pomidory

2 łyżki świeżego lub 2 łyżeczki suchego estragonu

¼ l białego wina

100 g kwaśnej śmietany

1 łyżka Pastis lub Pernod 

 

Wartość odżywcza n. o ok. 400 kcal


Kurczaka podzielić na kawałki, umyć, posypać solą i pieprzem. Wyciśnięty czosnek wymieszać z olejem, nasmarować kurczaka. Obrane pomidory pokroić na ćwiarki i położyć do uprzednio namoczonego w wodzie rzymskiego garnka. Na pomidory położyć kawałki kurczka. Posypać estragonem i polać winem. Piec pod przykryciem. Po 40 min dolać odrobinę rosołku i ewentualnie wina (wg gustu), Pod koniec pieczenia dodać do sosu śmietanę, sól,pieprz i perond. 

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

Garnek rzymski Römertopf Multi Quadrat

Garnek rzymski Römertopf Multi 155 05

rozmiary 23 x 23 cm

wysokość 16,5 cm

pojemność 2 kg potrawy

przeznaczony dla 2-4 osób

Napisz swoją recenzję

Podobne produkty