Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Standardowy
Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Standardowy 111 05
Rozmiar 34,5 x 22,5 x 17 cm
Pojemność 2,5 kg
Przeznaczony dla 2-4 osób
Security policy (edit with Customer reassurance module)
Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
Return policy (edit with Customer reassurance module)
Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.
Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025
Propozycja kulinarna:
Chrupiaca pieczeń z szynki - przepis autorski
3 kg szynki wieprzowej z kościa i skórką
Część miesną (niepokrytą skórką) dokładnie smarujemy: posiekanym świeżym rozmarynem, rozgniecionym koprem włoskim i czosnkiem.
Skórkę części niedoprawionej kroimy "w kratkę" i smarujemy solą morską.
Całość wkładamy do garnka rzymskiego, skrapiamy octem balsamicznym, dodajemy 4 liście laurowe, 2 cebule przekrojone na pół, 1 pietruszkę i spory liść selera.
Pieczemy ok. 2 godz.