Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży
search
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży
  • Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży

Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży

290,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Klasyczny Duży 113 05

Rozmiar 39 x 27 x 19,5 cm

Pojemność 5 kg

Przeznaczony dla 6 osób

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszystkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

 

Propozycja kulinarna

 

Kaczka dziwaczka -  przepis autorski

 

Umytą kaczkę nadziewamy farszem z kiszonej kapusty, z dodatkiem pokrojonych suszonych śliwek, moreli i żurawin.

Przyprawy do farszu w zależności od upodobania: kminek, jałowiec, liść laurowy, majeranek, tymianek, kurdybanek.

Do farszu dodajemy sól. Z zewnątrz nacieramy solą, majerankiem.

Kaczkę możemy obłożyć z wierzchu całymi gałązkami majeranku, które po upieczeniu wyrzucamy.

Pieczemy ok. 2 godz.

113 05